Print


Suprotno kod nas uobičajenoj praksi držanja kanarinaca i zebica u malim kavezićima, mnogi tek nešto veći od kutije za cipele, u inozemstvu je već dulje prisutan trend da se i kanarincima nudi više prostora, zabave i mogućnosti aktiviranja.

Tako se dimenzijama krletke za kanarince sve više bliže onima preporučenima za tigrice, minimalno 50-ak centimetara u visinu i širinu je svakako preporuka, a svakih 10cm više je i više nego dobrodošlo. Kanarinci se - suprotno još i danas prisutnim pričama - neće izgubiti u većem kavezu, također će vrlo lako naći hranu i vodu, ali će sigurno biti sretniji i zadovoljniji u većim krletkama. Neće ništa manje pjevati nego u manjoj krletki, ali će moći biti aktivniji i veseliji.

Osim veličine, važnu ulogu igraju i sadržaji ponuđeni u krletki. Ni kanarincima neće škoditi pokoja igračka, možda i zelena biljčica (s popisa neškodljivih, naravno), ljuljačka i druge mogućnosti trošenja vremena.

Stoga ako imate kanarince i držite ih u malim krletkama - razmislite opet. Ako vam je stalo do njihove sreće i veselja - ponudite im više! I prostora i zabave!